Stjernekollega: “Safiya er blevet en work wife, som jeg taler utroligt meget fag med”

Jordemoderforeningen efterlyser fortsat jordemødre over hele landet, som er vaskeægte stjernekolleger. Denne gang går titlen til Safiya Abdi fra Hvidovre Hospital, som er blevet nomineret af sin kollega Zina Rashid.

Fra Zina

Hvorfor har du valgt at nominere Safiya?

“Når man ser Safiya på fødegangen, bliver man bare glad. Hun har en helt utroligt positiv vibe, og det er lige meget, om hun er mødt ind til en dag-, aften- eller nattevagt – hun er altid glad, når hun møder på arbejde. Og det smitter, så man selv bliver glad af det. Jeg synes, at det er vigtigt, at man har et godt forhold til sine kolleger, for det kan være ensomt at være jordemoder – man har kun et par og er meget på stuen hos dem. Der er Safiya meget imødekommende og ekstrovert, så man føler sig velkommen, når man sætter sig ved siden af hende i vagtstuen.”

Hvad gør Safiya til noget særligt?

“Hun spørger meget ind til en og lader en tale ud, når man så fortæller. Hun virker så interesseret og vil altid gerne lære selv. Vi taler meget om, hvad man kunne have gjort anderledes i en situation, man har stået i. Min mand synes ikke, at det er det fedeste at høre om fødsler dag efter dag, så Safyia er blevet en slags work wife, som jeg taler utroligt meget fag med. Hun er meget konstruktiv og god til at komme med nogle bud på, hvad man kunne have gjort anderledes i en situation. Samtidig er hun støttende og dømmer ikke, så jeg føler virkelig, at man kan bruge hendes råd til noget. Vi lærte først hinanden at kende på 7. semester, og vi har kun været uddannede jordemødre i 15 måneder nu. Så vi bruger hinanden meget til at tale om de svære ting, men også om succeserne. Det er så dejligt at have en at spejle sig i. Vores samtaler handler mest om jordemoderfaget og ikke så meget om vores privatliv. Safiya og jeg har meget samme drive, og jeg synes, at det er helt fantastisk at have en at tale med, der også elsker at være jordemoder.”

Fra Zafiya

Hvad betyder det for dig, at Zina har valgt at hylde dig som en stjernekollega?

“Jeg blev meget, meget rørt og overrasket, da hun fortalte det. Tænk, at jeg betyder så meget for min tætte kollega, at hun har valgt at gøre det. Jeg tænker jo også, at hun er en stjerne, men hun har taget det skridtet videre og har rent faktisk brugt sin tid på at nominere mig. Jeg synes også, at det siger meget om hende. Hun er meget empatisk og kan sætte sig ind i, hvor glad det her ville gøre mig.”

Denne  kop får stjernekollegaen