Privatlivs- og cookiespolitik

At passe på dine data som medlem ligger Jordemoderforeningen meget på sinde. Vi tager som dataansvarlig din sikkerhed som registreret medlem alvorligt og behandler kun de oplysninger om dig, som er nødvendige for at varetage dit medlemskab.

Da Jordemoderforeningen er dataansvarlig for de oplysninger om dig, som vi behandler, er vi Ifølge lovgivningen forpligtede til at orientere dig om det følgende.

I forbindelse med dit medlemskab hos Jordemoderforeningen behandler vi følgende oplysninger om dig:

  • Navn, CPR, medlemsnummer og oplysninger om dit fagforeningsmæssige tilhørsforhold.
  • De kontaktoplysninger du har oplyst os om, så som privatadresse, privattelefon og privat e-mail.
  • Oplysninger om dine ansættelsesforhold, herunder arbejdsstedsoplysninger, arbejdsmail, stillingsbetegnelser, eventuelle tillidshverv mv.
  • Hvis du modtager juridisk bistand i forbindelse med en konkret sag, kan vi derudover behandle personoplysninger om race eller etnisk oprindelse, dit helbred, straffedomme, lovovertrædelser eller seksuel orientering, hvis det er nødvendigt for at give dig den bistand, du som medlem er berettiget til.

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne varetage dine interesser i alle henseender som medlem af en faglig organisation. Det gælder eksempelvis, når vi registrerer din betaling af kontingent, og når du benytter dig af vores medlemstilbud, f.eks. modtager rådgivning og bistand om dit ansættelsesforhold, modtager karriererådgivning, deltager i arrangementer og modtager de af vores nyhedsbreve, som du har tilmeldt dig. Herudover anvender vi i et begrænset omfang anonymiserede personoplysninger til statistik og analyseformål.

Som led i konkret sagsbehandling kan det være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til andre, f.eks. domstolene, advokater eller offentlige myndigheder. Dette vil altid ske inden for rammerne af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

De fleste oplysninger kommer fra dig selv, men enkelte oplysninger kan også komme fra fx sagkyndige i relation til en konkret sag.

De fleste af de oplysninger, som vi behandler om dig, kaldes almindelige oplysninger. Enkelte oplysninger, eksempelvis at du har et fagforeningsmæssigt tilhørsforhold, kaldes en følsom oplysning.

Retsgrundlaget for behandlingen af oplysningerne er dit frivillige medlemskab samt Persondataforordningens art. 6, stk. 1 (almindelige oplysninger) og art. 9, stk. 2 (følsomme oplysninger) samt Databeskyttelseslovens §§ 10, 11 og 12.

Dine rettigheder

Efter databeskyttelsesforordningens artikel 13 har du som registreret en række rettigheder, som vi er forpligtede til at oplyse dig om:

  • Du kan få indsigt i de personoplysninger, som vi har registreret om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser.
  • Du kan gøre indsigelse mod, at vi indsamler og behandler dine oplysninger.
  • Du kan kræve, at vi sletter eller retter oplysningerne, dog med visse lovbestemte undtagelser.
  • Du kan få udleveret de data, som du har givet til os, i et maskinlæsbart format eller få sendt dine data til en anden dataansvarlig.
  • Vi sletter løbende personoplysninger, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til at opfylde et eller flere af de formål, vi har nævnt ovenfor.

Særligt for ikke-medlemmer

I særlige tilfælde behandler Jordemoderforeningen oplysninger om ikke-medlemmer. Det gælder i situationer, hvor overenskomsten forpligter os til det, eller vi har en retlig forpligtelse. Det kan være i relation til en tjenstlig sag eller i forbindelse med en lønforhandling.

Jordemoderforeningen opbevarer oplysningerne om ikke-medlemmer, så længe der er et sagligt formål med det.

Generelt

Når du besøger vores hjemmeside jordemoderforeningen.dk, behandler vi almindelige personoplysninger om dig. Formålet med vores behandling af dine personoplysninger er at kunne lave statistik, optimere hjemmesiderne og benytte huskefunktioner.

Vi behandler blandt andet følgende personoplysninger om dig:

  • Din IP-adresse, som anvendes til statistiske formål og remarketing.
  • Dit operativsystem og browserversion, som anvendes til optimering af den fremtidige brugeroplevelse på hjemmesiden.
  • Dato og klokkeslæt for besøget på hjemmesiden, som udelukkende anvendes til statistiske formål.
  • Vi placerer cookies på din enhed; åbn Cookie Information-boksen i sitets nederste venstre hjørne for at se dine muligheder for at vælge cookies for bl.a. statistik, marketing og sociale medier til eller fra.

Vi behandler dine personoplysninger på grundlag af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, hvor den legitime interesse vi forfølger er at tilbyde dig en interessant hjemmeside, der fungerer optimalt.

Jordemoderforeningen er dataansvarlig, for de oplysninger, Jordemoderforeningen behandler om dig. Hvis du ønsker at benytte dig af en af dine ovenstående rettigheder eller har spørgsmål til Jordemoderforeningen’s behandling af dine data, kan du kontakte os på mail sek@jordemoderforenngen.dk eller på telefon-nummer +45 46953400.

Du kan læse nærmere i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder.

Du har ret til at klage til datatilsynet over behandlingen af dine data, hvis du ikke mener, at vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende lovgivning. Du kan kontakte Datatilsynet på mail dt@datatilsynet.dk eller på telefon +45 33193200.

Cookiepolitik

Vi bruger cookies.

Cookies er små tekstfiler, som gemmes på din computer, mobil eller tablet. Cookies gør det muligt at genkende din enhed og samle information om, hvilke sider og funktioner du besøger. Det betyder, at vi kan analysere vores trafik og dermed forbedre din oplevelse af vores website. 

Oplysningerne i cookies er i anonymiseret form. Man kan fx ikke se dit navn, eller om enheden bliver brugt af en eller flere personer.  

Visse oplysninger om din brug af vores site bliver delt med vores partnere. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge.

For alle andre typer af cookies skal vi indhente dit samtykke.     

Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke på vores hjemmeside. 

Angiv venligst dit samtykke-ID og -dato, når du kontakter os angående dit samtykke.

Dit samtykke gælder for følgende domæner: jordemoderforeningen.dk

Din aktuelle tilstand: Tillad alle. 

Dit samtykke-ID: eKOQVysuw9x2HkCwlR5g1hlTdXLRqqAUbPRYI4+jf77FGdzwiPwfeA==Dato for samtykke: torsdag den 8. september 2022 kl. 09.00.26 CEST

Ændring af dit samtykke  |  Træk dit samtykke tilbage

Cookiedeklarationen er sidst opdateret d. 05.09.2022 af Cookiebot:

Nødvendig (1)

Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt uden disse cookies.

NavnUdbyderFormålUdløbType
CookieConsentCookiebotGemmer brugerens cookie-samtykke-tilstand for det aktuelle domæne.1 årHTTP Cookie

Marketing (2)

Marketing cookies bruges til at spore brugere på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts-annoncører.

NavnUdbyderFormålUdløbType
fbssls_Meta Platforms, Inc.Indsamler data om den besøgendes brug af hjemmesidens kommentarfunktion, samt hvilke blogs/artikler der læses af de enkelte besøgende. Dette kan benyttes til marketingsformål.SessionHTML Local Storage
i/jot/embedsTwitter Inc.AfventerSessionPixel Tracker