Ny workshop tilbyder viden om præ- og perinatal tilknytning

En inspirerende heldags workshop for jordemødre og gravide – uden at I behøver at tømme hele kursusbudgettet. Det tilbyder en jordemoder til interesserede i Jylland eller på Fyn i oktober måned. I skal blot stille med sundhedsfaglige deltagere og gravide par samt lokaler.

Kan du samle minimum 10 jordemoderkolleger eller andre sundhedsfaglige, der arbejder med gravide, fødende eller barslende samt gerne 5 gravide par? Så har du nu mulighed for at lære, hvordan du kan hjælpe forældrepar med præ- og perinatal tilknytning.

Kvinderne bag workshoppen er jordemoder og psykoterapeut MPF Torun Birkbak og amerikanske Jenny Kozlow , der er pre- og perinatal underviser og direktør for Previda Foundation. Med workshoppen ønsker de at tilbyde de sundhedsfaglige et indblik i, hvordan god tilknytning i graviditeten fremmer god tilknytning efter fødslen.

Torun Birkbak fortæller om motivationen bag udviklingen af workshoppen:

»En tredjedel af alle nyfødte har forældre, som ikke har roligt nærvær nok til at kunne knytte barnet sundt til sig. Det faktum har store konsekvenser. Og vi vil gerne dele ud af vores fælles viden om prænatal tilknytning. Jenny har igennem mange år undervist sundhedsprofessionelle over hele verden i emnet, og da vi lærte hinanden at kende under coronapandemien, blev vi hurtigt optagede af tanken om at lave en serie af inspirationsdage eller workshops i Danmark, hvor Jenny aldrig tidligere har undervist.«

På workshoppen vil gravide par (kan evt. være med en anden tæt omsorgsperson end en far) blive undervist sammen med sundhedsprofessionelle:

»Jordemødre har en helt unik chance for at være forgangseksempler for kommende forældre ved at holde opmærksomheden på fostret som et følende og fornemmende væsen, der registrerer kontakt. Hvis det ufødte barn bliver mødt med anerkendelse, vil det fremme tilknytningen mellem barn og forældre i graviditeten. M.B. Brodéns forskning viser, at det efterfølgende vil kunne ses på tilknytningsgraden, når barnet fødes.«

De gravide par skal derfor gennem Jenny Kozlows øvelser opleve, hvordan forestillinger om barnet kan skabe et kontaktfelt, ligesom det senere via spejling kan ske med barnet, som man holder i sine arme. I den del af workshoppen er de sundhedsprofessionelle fluer på væggen, og kan få god oplevelse af, hvordan kontakten etableres i triaden mellem gravid, partner og foster. Herefter følger Torun Birkbak op med undervisning om den anerkendende kontakt mellem mennesker.

Når dagen er slut, er alle deltagere blevet klogere på emner som: D.N. Sterns forskning i, hvordan vi deltager i hinandens nervesystemer, limbisk resonans, følt fornemmelse og spejling. Samtidig vil de kommende forældre gennem øvelser have fået en konkret oplevelse af, hvordan de kan udbygge kontakten til deres ufødte barn.

»Og de sundhedsprofessionelle vil have lært nye, igangsættende samspilsformer, som fremmer forældrenes tilknytning til fostret.«


Det praktiske

En workshop med Torun Birkbak og Jenny Kozlow kan bookes alle dage (inkl. weekender) mellem 1. og 20. oktober 2024, hvor Jenny Kozlow opholder sig i Danmark.

En workshop varer fra kl. 9 til 16.30 for sundhedspersonalet og fra 10.30 til 13 for de deltagende par. Workshoppen foregår delvist på engelsk, delvist på dansk. Booker I en workshop, skal I stille med minimum 5 og maksimum 10 gravide par, samt mellem 10 og 25 fagprofessionelle. Derudover lokaler, flipover, PC med tilhørende projektor og sandwich e.l. til frokost samt drikkevarer i løbet af dagen. Kan du som privatpraktiserende stille med ovenstående, er der intet krav om tilknytning til en fødegang. Vil du gerne deltage som enkeltperson, er du velkommen til at kontakte Torun Birkbak for at høre, om der er plads til flere deltagere på en allerede arrangeret workshop i dit nærområde.

Tilmelding: Enhver deltager kan med fordel se den oplagte video og orientere sig om undervisningens udbytte på kernekonsulent.dk under menuen Inspirationsdag. Personlig booking skal ske og inden 31.august 2024.

Pris: De to undervisere tilbyder workshoppen med en pay what you want-model, som dog som minimum skal dække undervisernes udgifter.

Spørgsmål kan rettes til torun.birkbak@gmail.com eller 21 68 81 31.