Kollegerne i Kvæsthuset

Hvem får man fat i, hvis man ringer til Jordemoderforeningen (JMF) og vil spørge om et tillæg, man ikke har fået udbetalt? Hvad er de egentlig for nogle mennesker derinde i sekretariatet i Kvæsthuset i København? Og gad vide, hvor mange af dem der er uddannet jordemødre?? Læs med her og lær forening lidt bedre at kende.

Kasper Gabs Hansen

Uddannelse: Cand.jur.

Anciennitet i JMF: Snart 3,5 år

Titel: Juridisk konsulent

Primære arbejdsopgaver: Jura og forhandling

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Løn og ansættelsesretlige spørgsmål på det regionale, kommunale og statslige område. Vejledning og råd om lønforhandling.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Far. Der er termin på dreng nummer tre den 31. december 2021. Sports- og friluftsnørd. Elsker at være i naturen, hvad enten det er for at dyrke orienteringsløb, langrend eller stand up paddle. Solidaritets- og fællesskabsforkæmper, der tror på, at sammenhold slår alt.

Pernille Thykier

Uddannelse: Jurist

Anciennitet i JMF: 4,5 år

Titel: Juridisk konsulent

Primære arbejdsopgaver: Rådgivning om ansættelser og afskedigelser. Rådgivning vedrørende klagesager og primær ansvarlig for det private område.

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Som privatansat eller privat praktiserende jordemoder kan man altid ringe om spørgsmål i forbindelse med jobsamtaler, kontraktindgåelse, forhandlinger mm. Man kan også kontakte mig, hvis man er involveret i en klagesag, så hjælper jeg med gennemgang af sagen og udarbejdelse af svar sammen med min kollega Anne-Mette.

Et par ord, som beskriver dig selv, når du ikke er på arbejde:

 • Mor
 • Gangivrig
 • Hækler

Klaus Groth-Andersen

Uddannelse: Cand.scient.pol.

Anciennitet i JMF: Godt et år

Titel: Forhandlingschef

Primære arbejdsopgaver: At arbejde for bedre løn, bedre vilkår og bedre arbejdsmiljø for alle Jordemoderforeningens medlemmer. At yde hjælp til den enkelte ̒når lokummet brænder ̒.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Jeg er en ivrig quizzer, og så er jeg glad for gin – vi har et abonnement, så vi modtager en ny flaske hver anden måned.

Tina Frisk Kjettrup

Uddannelse: Sociolog med speciale i arbejdsmarked, organisation og ledelse

Anciennitet i JMF: Et år! Ansat den 1. december i det herrens år 2020

Titel: Organisationskonsulent

Primære arbejdsopgaver: Arbejdsmiljø, tillidsrepræsentant- uddannelse og medlemsbetjening

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Individuelle og generelle arbejdsmiljøproblemer, TR-udfordringer samt gode ideer til, hvordan Jordemoderforeningen kan komme i nær dialog med medlemmerne.

Et par ord, som beskriver dig selv, når du ikke er på arbejde:

 • Mor til to
 • Trives bedst, hvis jeg får gået eller løbet hver dag
 • Synes, at ferier uden planer er de bedste … Der skal ske noget hver dag, men det skal først besluttes på dagen.

Anne-Marie Kjeldset

Uddannelse: Jordemoder ogjournalist

Anciennitet i JMF: Høj – 33 år

Titel: Ansvarlig for presse og kommunikation

Primære arbejdsopgaver: At få medierne til at beskrive det potentiale, der er i at give familierne en god start i livet. Og at være med til at få politikerne til at forstå, at det kræver ordentlige løn- og arbejdsforhold for jordemødre at kunne levere en svangreomsorg af høj kvalitet. Og så arbejder jeg for at fortælle om, hvad Jordemoderforeningen gør for at sikre kvalitet og anstændige arbejdsforhold. Det gør jeg gennem nyhedsbreve og SoMe, hvor debatter om foreningens prioriteringer er yderst velkomne.

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Pønser du på et debatindlæg, så kan vi måske sparre omkring det. Har du input til, hvordan vi kan komme længere ud med et budskab, der gavner kvalitet i svangreomsorgen og jordemødres arbejdsforhold, så kom med det.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Jeg ror kajak. En tur ud i kajak på blankt vand er godt for den indre ro. En tur ud i bølger er godt for troen på, at du kan, og at vi klarer tingene sammen. (Jeg ror aldrig ud alene)

Lotte Skou Hansen

Uddannelse: Journalist

Anciennitet i JMF: 2,5 måned

Titel: Redaktør

Primære arbejdsopgaver:

 • Interviewe, fotografere og skrive artikler til Tidsskrift for Jordemødre
 • Redigere artikler til bladet i samarbejde med skribenterne
 • Læse korrektur og godkende layout af bladet

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Man kan give lyd til mig, hvis man har ideer til artikler til tidsskriftet. Det er man altid meget velkommen til!

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde:

 • Læsehest
 • Familiemenneske
 • Glad for at lave mad

Jette Poder

Uddannelse: Kandidat i afsætningsøkonomi og master i kommunikation

Anciennitet i JMF: 16 år

Titel: Kommunikationsmedarbejder

Primære arbejdsopgaver: Kommunikation, IT, kontakt til tillidsrepræsentanter, sekretær for formand og direktør

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Man kan ringe eller skrive om stort set alt. Det er langt fra sikkert, at jeg kan svare, men så henviser jeg til en relevant kollega.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde:

 • Gymnastikforeningsformand
 • Mormor
 • kattemenneske

Mette Busk

Uddannelse: Jordemoder og kandidat i jordemodervidenskab

Anciennitet i JMF: 3 år

Titel: Kursusansvarlig

Primære arbejdsopgaver: Kursusdage og aktiviteter for medlemmerne

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Forslag til kursusdage og spørgsmål til allerede planlagte aktiviteter. Spørgsmål til Forsknings- og udviklingsbeholdningens gruppe 2 og 3. Jeg er ansat på deltid, så hvis jeg ikke lige svarer med det samme, er det bare, fordi jeg passer mit andet arbejde som jordemoder på Rigshospitalet.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde:

 • Madglad
 • Bruger meget tid på Nørrebros legepladser
 • Løber

Regitze J. Hansen

Uddannelse: Studerer Kommunikation og it på Københavns Universitet.

Anciennitet i JMF: 2,5 måned

Titel: Studentermedhjælper

Primære arbejdsopgaver: Medlemsadministration, kommunikation, hjemmeside og forefaldende opgaver

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Da jeg er relativ nyansat i Jordemoderforeningen, har jeg ikke haft meget medlemskontakt endnu. Men jeg forventer at komme til at besvare spørgsmål vedr. medlemskab og hjemmesiden.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Jeg bruger min tid på at studere, ses med venner og se serier – primært serien ̒The Office ̒.

Anette Engblom

Uddannelse: Administration og databehandling

Anciennitet i JMF: 2 år

Titel: Adm. sagsbehandler

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Ind- og udmeldelser, opkrævning af kontingent, medlemsopgørelser samt tilskud til faglige klubber.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde:

 • Islandske heste
 • Køkkenhave
 • Naturen

Else Bjerregaard

Uddannelse: Bogholderi og regnskab

Anciennitet i JMF: 4 år

Titel: Bogholder og administrativ sagsbehandler

Primære arbejdsopgaver: Varetager dagligt bogholderi, løn, ind- og udbetalinger og udarbejder regnskab for hovedforening og kredse m.m.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Fritiden bruges bl.a. på familie, hus og have samt badminton.

Iben Konradi Nielsen

Uddannelse: Journalist

Anciennitet i JMF: Godt halvandet år

Titel: Direktør

Primære arbejdsopgaver: Som direktør arbejder jeg på fire arenaer. For det første er Jordemoderforeningen en medlemsorganisation, og jeg har fokus på at sikre, at vi leverer relevante medlemstilbud, rådgivning og kommunikation til medlemmerne, så alle føler, de får noget for deres kontingent og flere får lyst til at være med i fællesskabet. Dernæst er Jordemoderforeningen også en interesseorganisation, og her arbejder jeg med at varetage alle jordemødres interesser overfor politikere og embedsfolk, fx med politiske forslag, analyser og kommunikation. For det tredje sikrer jeg fremdrift i den politiske organisation, det vil sige hovedbestyrelsesmøder, kongres, samarbejde med kredse, budgetter, strategiplaner osv. Sidst men ikke mindst er Jordemoderforeningen også en arbejdsplads, hvor jeg har ansvaret for at sikre et godt arbejdsmiljø og rammer for de 12 medarbejdere i sekretariatet, herunder tidssvarende IT-systemer, intern kommunikation og videndeling.

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Man kan kontakte mig om det hele – hvis jeg ikke kan svare, kan jeg finde én, der kan!

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde: Når jeg ikke er på arbejde, trækker jeg enten i den blå skjorte som FDF-leder for en flok midtsjællandske børn eller i Fjällräven-tøj for at nyde naturen – typisk vandring, mountainbike, søbad, shelterture eller madlavning på bål.

Anne-Mette Schroll

Uddannelse: Jordemoder, cand. scient.san, ph.d.

Anciennitet i JMF: Næsten 10 år.

Titel: Forsknings- og Udviklingskonsulent

Primære arbejdsopgaver: Fokus på faglig udvikling og at styrke jordemødrenes og fagets potentiale med afsæt i fagligheden. Indgår i monofaglige- og tværfaglige samarbejder samt styrelsessamarbejder. Administrerer og forbehandler ansøgninger til Jordemoderforeningens Forsknings- og Udviklingsbeholdning.

Hvad kan man ringe eller skrive til dig om som medlem af JMF? Som udgangspunkt kan man selvfølgelig kontakte mig omkring alting, og så skal jeg nok henvise videre, hvis det ikke hører til på mit bord. Vi har fokus på at styrke rådgivningen for jordemødre, der oplever at få en klagsesag, og derfor er man meget velkommen til at kontakte mig omkring dette. Jeg rådgiver også i forhold til eventuelle overvejelser omkring videreuddannelse, om tanker vedrørende udviklings- eller forskningsprojekter og generelt om forhold, der vedrører det faglige område. Derudover er det også mig, man kan kontakte, hvis man har spørgsmål til forsknings- og udviklingsbeholdningen.

Et par ord, som beskriver dig, når du ikke er på arbejde:

 • Familie og venner
 • Fotografering
 • Nørkleri med garn og farver
 • Prøver at overtale min krop til, at det er sundt at lave motion.