Langt de fleste jordemødre er ansat i regionerne på overenskomst mellem Jordemoderforeningen og Danske Regioner. Men forhandlingerne om den regionale overenskomst kører sideløbende med forhandlingerne med Kommunernes Landsforening og med Staten. Også her er Jordemoderforeningen involveret i forhandlingerne. Læs mere herom andetsteds på denne side.
På de næste sider kan du læse vores debatoplæg. Det er udarbejdet sammen med Sundhedskartellet, som vi forhandler sammen med. Du kan også se, hvordan processen tidsmæssigt er tilrettelagt, og hvordan og hvornår vi har lokale aktiviteter om OK18.
Din tillidsrepræsentant er en central aktør i forbindelse med OK18 og det vil være via hende, at du kan gøre din indflydelse gældende med forslag til krav, som hovedbestyrelsen skal bringe videre til Sundhedskartellet og det store overordnede Forhandlingsfællesskabet.
Jordemoderforeningen er repræsenteret i forhandlingerne via Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet og i visse situationer direkte – alt efter hvilket tema, der forhandles. Den overordnede økonomiske ramme og fælles generelle aftaler forhandles således for alle – både regionalt og kommunalt ansatte – af Forhandlingsfællesskabet. Vores overenskomst og arbejdstidsaftale, som vi har fælles med ti andre organisationer, forhandles af Jordemoderforeningen sammen med Sundhedskartellet. Specifikke jordemodervilkår forhandles af Jordemoderforeningens formandskab med mandat fra foreningens hovedbestyrelse.
Der vil løbende blive orienteret om nyt på området direkte til tillidsrepræsentanterne og på jordemoderforeningen.dk/OK18.
Professionshøjskolerne
Hvis du er ansat på en professionshøjskole og dermed har statslig ansættelse, er dine tillidsrepræsentanter direkte orienteret om processen. Der er aftalt lokale medlemsmøder på de tre UC’er. Du kan få nærmere information her eller via din tillidsrepræsentant. Der er også løbende orientering på jordemoderforeningen.dk/OK18.
Kommune eller SOSU-skole
Er du ansat i en kommune eller på en SOSU-skole, hvor du ikke har en tillidsrepræsentant, kan du sende dine eventuelle forslag til krav direkte ind til sekretariatet via jordemoderforeningen. dk/OK18. Du vil også være velkommen til at deltage på de regionale møder med Lillian Bondo (se liste over møder).
Tidslinje
OK18 Forhandlingsforløbet på det regionale område:
2017
17.- 30. august Tillidsrepræsentanterne afholder møder på de regionale arbejdspladser med orientering og debat om OK18 og forestår indsamling af forslag til krav
1. september Frist for indlevering af forslag til krav direkte til Jordemoderforeningen
11. september Frist for kredsbestyrelserne for at aflevere deres bearbejdede forslag til krav til Jordemoderforeningens sekretariat
13. september Hovedbestyrelsen behandler forslag til krav
29. september Jordemoderforeningens og øvrige organisationers forslag til krav behandles af Sundhedskartellets forhandlingsudvalg og af Forhandlingsfællesskabets Forhandlingsudvalg
12. december Forslag til krav udveksles af Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet med de regionale og kommunale arbejdsgivere
2018
Januar/februar Forhandlinger med arbejdsgiverne
28. februar Seneste afslutning af alle forhandlinger
12. marts Stormøde for tillidsrepræsentanter
Marts Urafstemning
1. april Ny overenskomst eller konflikt hvis der ikke opnås et resultat