Karrieveje: Anne-Line rådgiver unge i Klinik for Seksuel Sundhed

Kl. 07.30

Jeg åbner Klinik for Seksuel Sundhed. Her kan unge under 30 år få præventionsrådgivning, test for kønssygdomme, udleveret prævention og nødprævention samt booke ’Vi kan tale om altsamtaler’, der kan handle om alle emner relateret til seksuel sundhed.

Kl. 07.45

Første klient er en ung kvinde som kommer til test for klamydia og gonorré forud for anlæggelse af spiral.

Kl. 08.15

Næste klient er en ung mand, som skal testes for kønssygdomme. Han dyrker ubeskyttet sex og har gener ved vandladning.

Kl. 08.45

Ringer til en kvinde, som skal have svar på den lægefaglige vejledning, jeg har fået, siden vores konsultation i sidste uge.

Kl. 09.00

Pakker leveret medicin og instrumenter ud, så vi er klar til dagens spiralprogram. I dag er vi to der kan anlægge, så vi bytter til middag.

Kl. 09.15

Jeg anlægger fire spiraler: Én skal have kobberspiral, hun har en veninde med. En anden er transmand og ønsker at reducere sine blødninger med en hormonspiral. Tredje anlæggelse er der afsat dobbelttid til, da kvinden har en fortid med overgreb og vaginisme. Hun har kæresten med og får lokalbedøvelse i cervix. Den sidste anlæggelse er på en kvinde, som gennem flere år har brugt fortrydelsespiller som prævention, hvilket vi har talt om ikke er en hensigtsmæssig præventionsform til den indledende præventionsrådgivning, som er gået forud for spiraloplægningen.

Kl. 11.45

Frokost

Kl. 12.15

En ’Vi kan tale om alt-samtale’, hvor den unge kvinde ønsker at tale om sexlyst og egne grænser Kl. 14.00 Telefontid. Modtager 12 opkald, der drejer sig om alt fra en kontaktperson fra et botilbud, der vil booke tid til en beboer, til forespørgsler på fortrydelsespiller.

Kl. 15.15-16.00

En mor har booket tid til rådgivning af sin datter, som har autisme og ADHD. Datteren er seksuelt aktiv, og de ønsker, at hun får en p-stav. De får rådgivning, test for graviditet, og vi anlægger staven.


Anne-Line Brülle


Alder: 37 år
Uddannet: 2012
Pluk fra CV’et:
  • Kandidat i jordemodervidenskab.
  • Udviklingsjordemoder på Sygehus Sønderjylland.
  • Projektleder på ’Jordemoder på arbejdspladsen’.
  • Nuværende stilling: Implementeringskonsulent på OUH og rådgiver i Klinik for Seksuel Sundhed.

Hvad er det bedste ved dit job?
  • Det er mødet med alle de unge mennesker og den tillid, jeg kan mærke, de får til os. Nogle har skullet finde mod til at tale om noget sårbart, og de er tydeligt utilpasse, når de kommer. Men efter lidt tålmodig samtale tør de holde øjenkontakt og bliver så lettede, når de har fået åbnet op om, hvad der er på spil for dem. Der føler jeg mig meget privilegeret. Nogle unge har lavet research og ved, hvilken prævention de ønsker, men mange kender ikke til deres egen anatomi eller menstruationscyklus, så der bruger vi fantomer, tegner og fortæller. Vi møder dem dér hvor de er, og der bliver langet mange aha-oplevelser over disken hver dag.

Savner du nogensinde fødslerne?
  • Tidligere, da jeg var implementeringskonsulent på fuld tid, troede jeg, at jeg savnede fødslerne. Men det var patientkontakt og mødet med mangfoldigheden, jeg savnede, og den har jeg meget af her. Vi møder mange unge med forskellige sårbarheder, som ikke har andre at gå til og ikke har sunde familierelationer. Dem har vi et stort socialt ansvar for, og det betyder meget for mig, at vi kan støtte dem og møde dem på en åben og fordomsfri måde.