Karriereveje: Sofie laver digitalt design til gavn for andre jordemødre

For at afspejle den bredde, der er i jordemoderfaget, tager vi i hver udgave af ’Jordemoderen’ med en jordemoder på arbejde. Denne gang Sofie Bonde Alsen, der efter at have arbejdet som jordemoder siden 2019, tog en kandidat i Digital Design og Interaktive Teknologier og nu arbejder for GynZone.

Sofie Bonde Alsen

Alder: 30 år

Uddannet: 2019

Pluk fra CV’et:
Fødegangsjordemoder på Skejby og Herlev 2019-2024.
Projektjordemoder på Herlev Hospital 2021-2023.
Kandidat uddannelse i Digital Design og Interaktive Teknologier på ITU, København.

Nuværende stilling:
UX designer hos GynZone.
Timeafløser på Herlev Hospital.

Hvad er det bedste ved dit job?
At jeg er med til at skabe bedre vilkår for at lære, vedligeholde og opdatere sig i at behandle bristninger for sundhedsfagligt personale over hele verden.

Men også at jeg udvikler mig fagligt inden for mit nye fagområde som designer og bliver bedre til forstå brugernes behov, analysere og implementere dem i designs.

Hvad bruger du af din jordemoderviden i dagligdagen?
Jeg ved, hvordan det rent faktisk føles at sidde og suturere, samt hvilke udfordringer der kan være forbundet med det. Jeg har meget ’tavs viden’ indenfor dette felt. Jeg trækker på min erfaring som jordemoder for at sikre, at vores brugerundersøgelser er realistiske og effektive, og samtidig er det let for mig at forstå de interviewedes sprog og kontekst.

Savner du nogensinde fødslerne?
Jeg kan ikke undvære jordemoderarbejdet, og jeg vil gerne vedligeholde mine kompetencer, så jeg altid trygt kan arbejde på fødegangen. Derfor tager jeg stadig vagter på Herlev Hospital Jeg havde fx lige en N12 i weekenden.


Kl. 09.00
Hver anden uge er jeg fysisk på kontoret i Århus, hver anden uge er jeg på mit hjemmekontor. I dag begynder dagen med et morgenmøde med min designerkollega Jacob. Som designere hos GynZone er vores primære opgave at være medlemmernes ambassadør. Det betyder, at vi undersøger og foretager så mange brugerundersøgelser som muligt, så vi kan forstå brugernes kontekst, problematikker og behov. GynZones digitale fremtid former sig med udgangspunkt i disse brugerundersøgelser. I øjeblikket har vi mange fysiske møder med undervisere på jordemoderuddannelserne og hospitalerne i Danmark, og mange online møder med undervisere i Australien og USA.

Kl. 10.00
Vi bearbejder data fra en workshop med 16 jordemoderstuderende fra dagen forinden. Her testede vi GynZones forside og fik deres inputs til, hvordan forsiden for dem som studerende specifikt kan se ud for at støtte deres læring.

Kl. 12.00
Frokost. Kl. 13.00 Vi forbereder vores forestående brugerinterview ved at lave en interviewguide og digitale prototyper på designløsninger.

Kl. 23.00
Vores online interview med tre jordemoderundervisere fra Australien starter nu, for klokken er 08 i Australien. Vi indleder typisk med åbne spørgsmål for at forstå undervisernes generelle udfordringer og behov. Så deler vi skærm, så vi kan føre dem rundt på GynZones nuværende hjemmeside og modtage feedback om, hvad der fungerer godt og mindre godt. Efterfølgende præsenterer vi vores prototyper, får deres umiddelbare feedback og til sidst GynDollar-voter vi. Det betyder, at de hver ‘får’ 100 Gyn- Dollars, og så kan de ‘købe’ de prototyper og grafiske elementer, de helst ser implementeret for at kunne understøtte deres arbejde med deres studerende.