En dag i Jordemoderforeningen: Anne-Marie Kjeldset

I denne udgave af ’Jordemoderen – Tidsskrift for Jordemødre’ kigger vi med i Anne-Marie Kjeldsets kalender på en tilfældig torsdag. Anne-Marie er jordemoder og journalist og har før været redaktør for Tidsskrift for Jordemødre. I dag står hun for foreningens nyhedsbreve, sociale medier og pressearbejde.

Anne-Marie Kjeldset
Foto: clausboesen.dk

Torsdag den 13. april 2023

Kl. 9.00-10.00

Dagen begynder med, at vi evaluerer de første udgaver af det nye Tidsskrift for Jordemødre. Der er nu udkommet tre blade med det nye design, og det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder med efterkritik og retter store og små ting til. Jeg er som tidligere redaktør rigtig glad for stadig at kunne følge bladet tæt.

Kl. 10.00-11.00

Jeg taler med tre journalister fra henholdsvis DR, TV2 og Ekstra Bladet, der alle har brug for baggrundsviden til artikler og indslag om fødsler og jordemødre. Jeg taler med journalister hver uge og forsøger altid at være med til at nuancere debatten og hjælpe journalisterne med at finde relevante kilder til deres historier.

Kl. 11.00-11.30

Jeg lægger opslag på vores sociale medier – blandt andet en reminder om, at der er Jordemoderkaffe med Lisbeth Lintz fra Akademikerne om de kommende overenskomstforhandlinger.

Kl. 11.30-12.00

Frokost

Kl. 12.00-12.30

Jeg gennemgår rapporten over åbningsrater, klik osv. fra det seneste nyhedsbrev og opdaterer vores kalender, hvor vi plotter ind, når der er noget, der skal formidles på fx Facebook.

Kl. 12.30-13.00

Jeg får citater til gennemsyn fra en journalist, der har interviewet vores forkvinde Lis Munk.

Kl. 13.00-16.30

Jeg planlægger Jordemoderforeningens næste nyhedsbrev og skriver tekster til det. Det udkommer hver 14. dag, og denne gang skriver jeg bl.a. om indberetning af bivirkninger ved Angusta, når det bruges i hjemmet.