Efterslæb koster timer

Tillidsrepræsentant Mari-Ann Hansen ruster sig til det næste slagsmål, om hvordan efterslæbet skal indhentes, når strejken er slut

Udsigten fra fødestue tre er betagende. Haderslev Dam glimter i forårssolen, og hvis ikke man vidste bedre, kunne man godt tro, at alt var i skønneste orden her på fødegangen.

Spørger man tillidsrepræsentant Mari-Ann Hansen er der dog nogle truende skyer i horisonten.

Ikke fordi nødberedskabet ikke fungerer, for det gør det. Helt efter drejebogen. Men problemet er, hvordan alle de aflyste efterfødselssamtaler skal dækkes ind efter konflikten, for slet ikke at tale om efterslæbet i konsultationerne.

– Vores ledelse har jo meldt ud med et løfte om, at alle får tilbudt en efterfødselssamtale, konstaterer Mari-Ann Hansen.

– Men de har ikke talt med mig om, at der skal ekstra timer til. Og det skal der. Vi skal ikke til at løbe ti gange så stærkt efter konflikten for at rydde op efter os selv, understreger hun.
Rammer forberedelsenOgså på anden vis bliver situationen mere problematisk, hvis konflikten trækker i langdrag.

– De kvinder, vi føder med nu, har jo nået at gå til fødselsforberedelse, men hvis konflikten kommer til at køre i månedsvis, så bliver der et slip, hvor de ikke længere er forberedte, påpeger Mari-Ann Hansen.

Hun iler tilbage til sit vagtskema, som kræver konstant opmærksomhed. I går var det nødvendigt at udvide nødberedskabet med tre jordemødre, men i dag er der mere stille på fødegangen, og bemandingen er reduceret til en enkelt jordemoder.

– Jamen, jeg synes, det fungerer fint, siger konstitueret afdelingsjordemoder Karin Raundahl, som kun kan komme i tanker om småting omkring nødberedskabet, der ikke har været afklaret fra starten.

– Vi kan ikke klare det, hvis der kommer langtidssygemeldinger. Men så længe, vi forskånes for sygdom, så går det, siger hun, og oplyser, at vagtskemaet i Haderslev normalt holdes sammen af cirka 50 vikar-vagter om måneden. De penge sparer man så lige for tiden.