Dagbog Kirsten Hasmann

Torsdag
I dag starter min arbejdsuge med kons. Hvis der ikke er nogen fødsler, møder jeg først kl. 12, men jeg har aftalt et hjemmebesøg hos et par, der har mistet deres barn. Jeg håber, at der er fred, så jeg ikke skal udskyde besøget. Snakkede med min makker Ragna. Det lader til at alle fødende har holdt efterårsferie, så jeg skal nok regne med at have en arbejdsom arbejdsuge. Er meget inspireret. Var til medlemsmøde i går, temaet var professionsudvikling. Kan ikke undgå at synes, at denne arbejdsform ligger godt op af dette tema. En arbejdsform, hvor faget er i fokus, hvor hver enkelt fødsel har en betydning, hvor vores arbejde i den grad synliggør det, vi foretager os som jordemødre. Kan kun drømme om at udvikle vores profession med mange forskelligartede arbejdsformer, da jeg ser, at det giver mere tilfredse jordemødre. Efter hjemmebesøg er jeg i kons. Nyder eftermiddagen, da jeg flere gange i løbet af efteråret har været væk fra kons på grund af fødsler og ferie. Jeg har brug for at lære dem at kende, der er ved at have termin. Får en fornemmelse af, at der nok er minimum to, der føder i min uge, plus dem der kan overraske.

Fredag
Stille og rolig dag. Har et enkelt telefonopkald fra en kvinde, der ikke kan mærke barnet, hun er i 20. uge. Får ellers tid til huslige gøremål og lidt kontor.

Lørdag
Vores kvinder har åbenbart ikke så travlt med at føde, så det bliver til en rolig formiddag med familien. Snakker med en 2. para, hvis slimprop er gået. Det murrer også lidt, så det kan jo være, at der bliver lidt arbejde senere.
Hun ringer igen kl 21. Har haft uregelmæssige veer med ca. 10 min interval siden i eftermiddags. Hun fødte ikke hurtigt sidste gang, så vi afventer. Jeg skynder mig i seng i håb om at få nogle timer, inden jeg bliver kaldt.

Søndag
Kl. 5.40 - hold da op! Hvor heldig kan man være. Nu er veerne taget til, og vi aftaler at mødes på Hvidovre. Hun er syv cm ved ankomsten, og føder godt to timer efter. Hun er glad for, at alt er vel overstået, og er meget glad for at alt har været så roligt. Det var ikke hendes oplevelse sidst, og hun havde frygtet, at det ville gentage sig. Ser ude på afdelingen, at Charlotte fra vores team fødte med en 1. para i går aftes. Det var gået hurtigt og ukompliceret. Jeg er hjemme igen ved 11-tiden. Resten af dagen går med børn ind og ud af huset og en travetur i det gode vejr.

Mandag
Rolig dag. Det regner. Da vores fødende stadig lader vente på sig, beslutter jeg mig til at rydde op i mine ikke helt små bunker af papir. Desuden er min makker ude til en pp. med 42+0 i dag. Mine piger kommer hjem om eftermiddagen, så vi hygger i regnvejret. Jeg har besluttet mig for at gå til judo om aftenen. Går to gange om ugen, men som de fleste andre jordemødre, kommer jeg som vinden blæser, og jeg er stolt af mig selv, hvis det lykkes mig én gang ugentligt. Det er en sjov sport, hvor man får bevæget sig meget alsidigt, og holdet spænder aldersmæssigt fra 15-60 år. Snakker med Charlotte. Hendes pp. med er 8 cm, men der er ikke udsigt til, at fødslen er lige rundt om hjørnet. Det viser sig, at hun først føder kl. 2 om natten, så det blev et meget langt døgn for Charlotte.

Tirsdag
Vi har tre, der er gået over tiden. En 1. para ringer og har været til 41+3 undersøgelse. Alt ser fint ud, og hun skal først sættes i gang mandag. Vi tager os af alt akut ambulant arbejde i vores gruppe men ikke planlagte CTG’er. En anden, der er over tiden, har et meget højtstående caput, så hun venter nok også lidt på sig. Den sidste er det et stykke tid siden jeg har set, så hende har jeg ikke så meget fornemmelse af.
I løbet af dagen ringer en kvinde, som gerne vil føde hjemme, så hun skal omvisiteres til os.OnsdagI nat har jeg passet telefonen for Charlotte. Hun har i dag et vigtigt hjemmebesøg, hvor det kommer en journalist og fotograf. Vores pjece om hjemmefødsler skal gøres mere fyldig og have nye billeder, så det er vigtigt, at det bliver til noget med det hjemmebesøg. Det har nu været en fredelig nat, hvor ingen har ringet. Tager i Ikea med en veninde. Senere er der forældremøde i min datters 7. klasse. Det er den klassiske problematik omkring rammer, røg og alkohol. Charlotte har lovet at passe min telefon et par timer om aftenen, da jeg skal til en vigtig lægeundersøgelse. Alternativt havde jeg måttet sy gemelde mig i et par timer, men det var ikke nødvendigt.

Torsdag
Så er det atter konsdag. Jeg melder til Ragna, som er min partner, at hun kan tage det roligt og først komme ved 12-tiden. Jeg må så med skam fortælle Ragna, at der kun er en, der har født. Så det KAN gå hen og blive lidt kaotisk i næste uge, for ud over alle vores overbårne kvinder, er der nu også flere, der er ved at være til terminen. Men der er ikke andet for end at tage en dag af gangen og hjælpe hinanden mellem de to teams. Så alt i alt en rolig uge for mig. Efter at have været i gang i halvandet år ved jeg, at det af og til er roligt og af og til hektisk. Vigtigt for mig er det, at have et kendskab til dem, jeg føder med og at kunne gøre fødslerne færdige. Det gør det så meget sjovere at være jordemoder, så jeg håber, at der fortsat vil være en fremtid for denne arbejdsform.