Ferieregler og barsel


Spørgsmål:

Jeg er ansat på et hospital og er nu på barsel. Jeg havde ikke holdt alle mine optjente feriedage, da jeg gik på barsel, og derfor vil jeg gerne holde dem, når min barsel slutter. Hvordan skal jeg forholde mig til det hele? Og hvordan er det med ferieoptjeningen under min barsel?


Svar:

Overordnede set er barsel en feriehindring, så du holder ikke ferie under din barsel. Men du optjener ret til ferie med løn i den periode, hvor du får løn og også i dagpengeperioden/forlængelsen, hvor din arbejdsgiver indbetaler pension.

Feriereglerne betyder, at dine tilgodehavende 4 første ferieuger automatisk bliver overført til næste ferieafholdelsesperiode, hvis du ikke kan holde dem inden 31. december. Den 5. ferieuge vil fortsat blive udbetalt, med mindre du aftaler med din arbejdsgiver, at den overføres til næste ferieafholdelsesperiode. Hvis du på grund af endnu en feriehindring i den nye ferieafholdelsesperiode ikke kan holde dine overførte 1.-4. ferieuger, kan du vælge at få disse ferieuger udbetalt.

6. ferieuge

6. ferieuge optjenes i et kalenderår og holdes fra 1. maj året efter. Du optjener også ret til den 6. ferieuge under din barsel, når du får løn eller indbetalt pension.

Opdateret november 2023