At arbejde i Australien

I Jordemoderforeningen er vi meget interesserede i at høre om dine erfaringer med processerne.

At arbejde i Australien

Som det første bør man finde ud af, hvor man vil arbejde. Det helt oplagte er at tage kontakt til det sted, der søger jordemødre. De har i langt de fleste stater rekrutteringsmedarbejdere, som ved alt om at få folk ind fra udlandet, og når man har kontakt til et fødested, bliver man også tilknyttet sådan en ressourceperson.
De fleste stater har et fælles rekrutteringsbureau, som man kan indgive en ansøgning overfor, og de kan også sørge for at finde det rette sted til en. Når man søger på internettet på ledige job, vil der ofte blive henvist til et sådant ansøgningsskema, som man udfylder online og så kontakter de én. Det kan dog være en god ide også at kontakte fødestedet, hvis man har en præference - for de mangler jordemødre og vil gerne hjælpe.

The Nursing Council

Når man har fundet ud at hvor man gerne vil arbejde, søger man om godkendelse til at blive registreret (autoriseret) jordemoder hos The Nursing Council i den pågældende stat. Disse councils findes let på internettet og her kan printes et ansøgningskema ud. Læs ansøgningsskemaet grundigt igennem og få hjælp hvis vedrørende tvivlspørgsmål. 
Det er ofte et krav, at man har erfaring, men nogle store sygehuse har særlige programmer, man kan søge. Disse programmer kan ses, når man tjekker jobannoncen, men ring eller skriv og spørg.

IELTS-Test

Det australske sundhedsvæsen kræver at man skal have bestået en IELTS-test med en pointscore på 7 eller mere for at kunne arbejde i landet. Man kan ikke søge om autorisation uden en bestået test. 
Denne test kan tages i Danmark ved et IELTS-center i Århus eller København. Det er ikke en let test og den koster 1.450 kr, så det er en god ide at forberede sig grundigt. Langt de fleste går ikke igennem testen første gang, så husk at starte i god tid. 
Husk også at det er den akademiske IELTS-test, man skal tage. 
Find flere informationer om IELTS-testen på www.edu-danmark.dk

Visum og arbejdstilladelse

Arbejdsstedet søger for ansøgning om visum arbejdstilladelse. Denne proces kan starte selvom man endnu ikke har autorisation, men først bliver godkendt når autorisationen er i hus. 
Man skal forvente at hele processen med at tage IELTS-test og få autorisation og visum tager ca. ½ år.

Når man har fundet ud at hvor man gerne vil arbejde, søger man om godkendelse til at blive registreret (autoriseret) jordemoder hos The Nursing Council i den pågældende stat. Disse councils findes let på internettet og her kan printes et ansøgningskema ud. Læs ansøgningsskemaet grundigt igennem og få hjælp hvis vedrørende tvivlspørgsmål. Det er ofte et krav, at man har erfaring, men nogle store sygehuse har særlige programmer, man kan søge. Disse programmer kan ses, når man tjekker jobannoncen, men ring eller skriv og spørg.Læs jordemoder Sisse Walløe Hulsbæks beretning om at arbejde i Sydney, Australien:

Jordemoder i Australien