Resultater fra MAMAACT- studiet

MAMAACT er et interventions- og forskningsprojekt, der har som mål at reducere den sociale og etniske ulighed i mor-barn sundhed gennem styrket kommunikation mellem gravide og jordemødre om graviditetskomplikationer.

​Landets fødeafdelinger har været involveret i projektet gennem et lodtrækningsforsøg, hvor interventionen blandt andet har bestået i en folder og en app målrettet gruppen og med fokus på graviditetskomplikationer.

​350 jordemødre har deltaget i MAMAACTs efteruddannelsesforløb, og projektets indsats forventes at nå ud til 25.000 gravide kvinder.

​Forskerne bag MAMAACT afholder tirsdag den 16. november klokken 13.30-15.30 et webinar om resultatet af projektet og lodtrækningsundersøgelsen.

​Der vil desuden være oplæg ved en chefjordemoder om, hvordan resultaterne af forskningen kan bruges i praksis. Lis Munk, formand for Jordemoderforeningen vil fortælle om arbejdet for fremme af social og etnisk lighed.

​Du kan se mere om projektet og de ​foreløbige resultater i denne lille video, hvor blandt andre jordemoder Helle Johnsen, der har lavet ph.d. på det, fortæller om sine fund. 

Se invitationen